dilluns, 11 de novembre de 2013

La Tarragona Dansa assoleix el podi

[Un dos i seguit, 8-11-13]
 
Diumenge tindrà lloc un d’aquells actes  realment importants de la temporada sardanista: a Balaguer s’hi celebrarà la final del Campionat de Catalunya de les colles grans, és a dir, la que en podríem dir la categoria absoluta d’aquesta competició. Els atractius són diversos: moltes colles, excel•lent organització, un espai més que ampli, bona cobla i sardanes ben escollides... però allò més important és, sens dubte, que hi haurà el bo i millor de les colles actuals disputant-se els primers llocs de la classificació. Enguany, sembla que si no hi ha cap daltabaix, poca cosa canviarà respecte a allò que ja s’ha establert fins ara, és a dir, que el més segur que no passi com algun any que la colla campiona s’ha decidit en l’última sardana del concurs.
Malgrat això, la festa de Balaguer és del tot recomanable, tenint en compte que les colles no renuncien a res fins que no s’acaba de ballar i que l’espectacle està assegurat. Els qui més ho podran assaborir seran els que coneixen la dinàmica de les colles de competició, similar a la de qualsevol esport físic. De fet, ja hi ha qui defensa la definició d’aquesta modalitat sardanista com “Sardana esportiva” i fins i tot hi ha un bloc ben actiu amb aquest nom destinat a divulgar l’activitat d’aquestes colles.
Sigui com sigui, el cert és que la sardana de competició –com a mínim en el cas de les colles més actives- comporta un règim molt rigorós d’assajos, el manteniment d’un mínim de condicions físiques als dansaires; cal que hi hagi entrenadors, encara que a vegades se’ls anomeni d’un altra manera, com ara caps de colla o capdanser; hi ha classificacions, normes, jurats, puntuacions i, fins i tot, polèmiques, recursos i situacions més o menys delicades. Allò que no hi ha, certament, és ressò mediàtic i professionals, però ja sabem que també en l’esport (en uns més que en altres) l’autenticitat no necessàriament va lligada a disposar de diners o que se’n parli a la televisió, la ràdio i als diaris.
I no oblidem, tornant a la cita de Balaguer, que per als tarragonins la final té l’al•licient afegit que és gairebé segur que la colla “Tarragona Dansa” confirmi el tercer lloc, un podi que és la primera vegada que l’aconsegueix una colla de la ciutat. 
PD:
Aquest és el text que es va llegir divendres al programa Un dos i seguit. Aleshores ja es preveia que la colla Tarragona Dansa aconseguiria fer podi, és a dir, el tercer lloc del Campionat de Catalunya. Ara, un cop confirmada aquesta fita històrica, no em puc estar de recalcar-ho, sense esperar al proper divendres. Felicitats, colla!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada