diumenge, 10 de febrer de 2013

Aniversari fructífer

[Un dos i seguit, 8-2-13]
 
Dissabte passat, es va poder viure un concert realment extraordinari al Teatre Bartrina de Reus. Era l’acte central de la celebració del 15è aniversari de la cobla Reus Jove, encara que ells mateixos asseguren que al llarg d’aquest 2013 encara pensen preparar altres activitats. L’entrada era gratuïta i això facilita molt les coses, però l’èxit de la convocatòria anava més enllà del fet que el teatre era ple de gom a gom, ja que entre els presents hi vam poder veure gent coneguda dins el món de la sardana i el món de la cobla fins i tot de la Catalunya Nord i de Madrid, entre altres procedències.
I és que el programa era realment engrescador, amb peces de qualitat clàssiques, altres de més recents i, sobretot, les estrenes promeses. Unes novetats que no van decebre: la força, l’empenta i el domini de la peça de lluïment de trompeta adaptada i magistralment interpretada per Carles Herruz; la il·lusionada i il·lusionant interpretació de la Història sense paraules, per a cobla i piano de l’Anna Abad; la sardana amb aires jazzístics de l’Isabel Medina; i la també sardana de Francesc Rius, amb títol enigmàtic (o no tant segons per a qui) -El sol entremig de nuvolades-, que segurament mereix més d’una audició per apreciar-la com cal.
El millor de tot, però, és que la Reus Jove, que també va comptar amb el suport en forma d’actuació excepcional de l’Àguila de Reus, per allò dels protocols de la festa major, amb qui mantenen complicitats festives per Sant Pere i Misericòrdia, doncs  segueix, malgrat hagi de dir adéu a alguns músics, però sembla que compten amb relleus adients. I, per acabar-ho d’arrodonir, va pujar a l’escenari l’alcalde ganxet anunciant per sorpresa que tenia intenció de proposar la cobla per rebre la Menció Honorífica Municipal. Doncs felicitats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada