dimecres, 21 de juliol del 2021

Alts i baixos

[Un dos i seguit, 16-7-21]

Ja hi tornem a ser! La situació creada per la pandèmia, sempre canviant, amb alts i baixos, ha tornat a obligar a endurir les mesures preventives i, és clar, una de les coses que sembla que cal fer primer és prohibir ballar, incloses les sardanes. I, per no sortir d’aquella dinàmica en la que ens havíem trobat fins ara, segueix la incertesa, primer per la manca de concreció (és igual un gran concert de rock amb milers de persones atapeïdes i impossibles de controlar, que una ballada amb accés controlat, inscripció prèvia, etc.?), però també es genera inseguretat davant el fet que la justícia  és qui té l'última paraula. En aquest sentit, la Confederació Sardanista s’ha curat en salut i ha emès un comunicat on vé a dir que «aquestes mesures encara s'han d'aprovar pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i seguidament publicar-se la resolució, per tant en aquest moment encara no són vigents».

A l’hora de la veritat, hi ha un campi qui pugui, cadascú interpretant allò que bonament entén, mantenint actes, suprimint-los, adaptant-los o ajornant-los. A l’Agenda d’avui tindrem de tot, en aquest sentit, amb l’agreujant que fins a darrer moment no podrem saber exactament què passarà amb cada acte.

Naturalment, són molts els sectors perjudicats per aquestes i qualsevol de les mesures que les autoritats puguin adoptar. Jo sempre he blasmat els que es queixen sistemàticament o aquells que es pensen que són els únics afectats, o no volen veure que hi ha activitats o situacions potencialment perilloses per a molta altra gent. Però costa entendre que es consideri que hi ha el mateix o més risc en una ballada com la que el passat 3 de juliol es va fer al Parc de Saavedra -amb totes les mesures de prevenció que calia i més-, que en una terrassa qualsevol amb gent asseguda ben a prop l’un de l’altre sense mascareta i, en molts casos, exhalant fum de tabac i, possiblement, alguna cosa més; o en un concert amb un munt d’individus movent-se pràcticament enganxats l’un a l’altre.

La última normativa divulgada en el moment de redactar això sembla donar-me la raó, però no tinc clar que s’hagi interpretat d’aquesta manera davant l’allau de cancel·lacions d’aplecs i ballades que s’han produït aquests dies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada