dimarts, 31 de gener del 2012

Una Creu de Sant Jordi merescuda

[Un dos i seguit, 27-1-12]

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Tarragona, ha acordat aquest matí donar suport a la sol·licitud feta pel Casal Tarragoní per la concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya al tarragoní Josep Sendra i Navarro. 

Ja fa temps que l’entitat tarragonina porta a terme una campanya per aplegar suports de cara a obtenir aquest reconeixement, sens dubte un dels màxims que pot obtenir un ciutadà català. La trajectòria de Josep Sendra és realment important en diversos àmbits i tots ells han de contribuir a afermar la seva candidatura. Tot i que haver estat un dels redactors de l’Estatut de Sau  no és quelcom que puguin dir gaires persones, val la pena remarcar també una feina menys vistosa però fonamental com és la d’haver dirigit entitats culturals i solidàries en uns temps complicats com eren els del franquisme o la transició. Entre aquestes associacions hi havia el Casal Tarragoní, fet que explica l’interès que els actuals directius han tingut en promoure la campanya per demanar l’atorgament de la Creu de Sant Jordi. Sembla que, de moment, se n’estan sortint, ja que a més de l’Ajuntament de Tarragona altres institucions i entitats de tota mena tampoc han dubtat en adherir-s’hi.

De fet, el Casal Tarragoní ja va portar a terme una iniciativa semblant, aleshores a nivell de tot el país, tenint com a protagonista el músic Tomàs Gil i Membrado, a qui, efectivament, se l’hi va atorgar el guardó l’any 2010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada