diumenge, 13 d’abril de 2014

Naixement oficial de la Confederació Sardanista de Catalunya

[Un dos i seguit, 11-4-14]
 
Aquest dissabte, tal i com ho estan fent aquests dies moltes entitats d’arreu del país, la Federació Sardanista de Catalunya celebrarà la pertinent Assemblea General Ordinària, que aquesta vegada anirà seguida per una Assemblea Extraordinària. Aquesta ha de ser històrica, ja que és previst que s'aprovi la transformació en Confederació Sardanista de Catalunya. Això vol dir que s’oficialitzarà la creació d’aquest nou ens que ha d’aplegar altres federacions ja existents: l’esmentada Federació Sardanista, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i una altra amb una història rellevant però darrerament d’existència més aviat testimonial: l’Obra del ballet Popular.
Que el sardanisme, atesa la importància del conjunt d’entitats que hi treballen, pugui tenir una veu davant dels organismes oficials i la resta de la societat que comporti la seva força real, és una vella aspiració. Ja es va intentar abans de la Guerra Civil amb la Lliga Sardanista, que precisament la contesa va estroncar; després l’Obra del Ballet Popular també tenia aquesta intenció, però malgrat les moltes i sovint transcendents iniciatives que va generar, les circumstàncies van impedir que quallés del tot; i la mateixa Federació Sardanista tenia aquest objectiu com la seva principal raó de ser. En bona part ho ha aconseguit i, de fet, aquest pas que s’està donant ara vindria a ser la culminació de tot plegat.
Almenys això és el que esperen aconseguir els que fa temps que hi estan treballant, lluitant contra no només el context complicat que vivim, sinó que també han de superar la gran dificultat que representa la gran varietat de característiques de les organitzacions que fan alguna cosa o altra per la sardana. També hi ha reticències davant la necessitat de canviar hàbits i plantejaments instal·lats de fa temps, o per la por –massa sovint fonamentada- pel centralisme, barceloní o d’aquells que es consideren el cor del sardanisme.
De totes maneres, sembla que, poc a poc, tot això es va superant. Com a mínim, res fa pensar que aquest dissabte no s’aprovi el naixement oficial de la Confederació Sardanista. Després, seguirà la tasca també delicada de concretar encara més i desenvolupar el projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada