dilluns, 28 de juliol del 2014

Vacances... o no del tot

[Un dos i seguit, 25-7-14]

El fet que a l’estiu no es produeixin tantes notícies vinculades a les sardanes i els esbarts com en altres èpoques de l’any que vagin més enllà de les activitats de carrer o concerts (ballades, aplecs, concerts, etc) pot fer pensar que ara tot és qüestió de deixar desenvolupar allò que s’ha estat preparant abans i només cal esperar, relaxats, que arribi la tardor. Per a molts potser sí que aquesta és la dinàmica habitual per aquesta època de l’any, però n’hi ha d’altres que d’això, res de res.

Aquests dies, per exemple, he tingut l’oportunitat de viure per dins la preparació d’una activitat de les que porta a terme l’Esbart Santa Tecla; les “Contalles de Sant Magí”, una cita recent de la Festa Major de Tarragona però am hores d’ara ningú dubta que està plenament consolidada. Aquesta representació de música i dansa de la llegenda del nostre sant patró exigeix uns assajos que, evidentment, cal fer-los immediatament abans de la única representació que se’n fa en tot l’any. Els més veterans ja ho tenen força per la mà, però sempre hi ha algú nou que cal adaptar al conjunt, en tot cas convé refrescar la memòria i, sempre, assegurar la coordinació entre dansaires, el cor i els responsables de llums i so. Tot això, cal no oblidar-ho, en una associació que també es responsabilitza d’un festival de dansa catalana diguem-ne estàndard per les mateixes festes i que també ha de pensar en el munt d’elements de la següent festa major, la de Santa Tecla, que, badant, badant, arriba pràcticament tot seguit.

En definitiva, temps de vacances, de cercar el relaxament segurament merescut per tothom, però, més a més d’un i de dos, de treball per a un conjunt festiu, el de Tarragona, que ara es disposa a viure dos dels seus capítols més importants i lluïts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada