dissabte, 13 de setembre de 2014

Novetats que cal saber aprofitar

[Un dos i seguit, 12-9-14]

I, per fi, aquest cap de setmana comencen les festes de Santa Tecla, a Tarragona. Unes celebracions que, per a l’àmbit de les sardanes, els esbarts i la música per a cobla, presenten algunes novetats interessants que s’afegeixen a aquelles cites ja tradicionals com les actuacions dels esbarts (i el seu important paper al Seguici) o les ballades de sardanes. 

Primer, dins els classificats com a actes previs, hi trobem la presentació del Quintet de Cobla Tau, és a dir, una formació de cobla reduïda, un grup de cambra, en definitiva, que interpreta arranjaments de música ben diversa. Una iniciativa de músics d’aquí a la qual només li veiem l’inconvenient que la seva proposta pot quedar diluïda enmig de la immensitat d’actes que hi ha aquests dies. Segur que es mereixen la màxima atenció per part de tot aquell que hi estigui mínimament interessat.

Diumenge, tot un repte: el concurs de colles canvia d’escenari i se celebrarà a la plaça de toros. Un repte per al públic tarragoní, que podrà gaudir de l’espectacle sense les incomoditats que a vegades pot comportar fer d’espectador en un concurs de colles. Ara, només falta que la gent respongui com cal.


I una altra de les novetats, també és positiva, a més de l’interès de la mateixa proposta, pel fet que la iniciativa no ha estat de les entitats sardanistes i que trenca un mur invisible però real que separava tot allò que promouen els sardanistes i la resta d’organitzadors. Em refereixo a l’actuació de la cobla Reus Jove en la programació del Rotet de Santa Tecla, una fira que combina la gastronomia amb la música i on enguany, doncs, també inclourà tibles i tenores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada