diumenge, 20 de març del 2016

Els primers aplecs de la temporada

[Un dos i seguit, 18-3-16]

Pràcticament, podem dir que ja ens trobem en la Setmana Santa, un període festiu que es clourà amb la diada del Dilluns de Pasqua. Enguany, aquell dia, tindrà la particularitat que a les comarques tarragonines inaugurarà la temporada d’aplecs sardanistes. Habitualment, aquesta funció la fa l’aplec de la Nou de Gaià, que aquest 2016 serà el cap de setmana següent, però ja sabem que la Setmana Santa és una festa movible i, aquesta vegada, seran dos aplecs propers entre ells, el de la Pobla de Montornès i el de Roda de Berà els que encetaran el calendari d’una sèrie de festes que no s’acabarà fins al novembre, amb l’aplec de Salou.

D’altra banda, Roda i la Pobla ja fa anys que es fan la competència, encara que relativa, si tenim en compte que sempre se celebren en una diada propícia a fer sortir la gent de casa, a anar a menjar la mona al camp, i tant l’un com l’altre són destinacions idònies. Això sí, aquesta coincidència de dos aplecs a la mateixa comarca es procura evitar, però en aquest cas fan valer les circumstàncies singulars de la data, a més que sembla que també els esperona a millorar. Els dos s’han esforçat en oferir unes festes atractives amb, entre altres coses, dues cobles de prestigi cadascun, que garanteixen la qualitat musical.

No seran, però, les úniques opcions amb sardanes per aquella diada en indrets prou atractius i, en molts casos, sense anar gaire lluny.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada