dimarts, 16 d’agost del 2016

Festa Major!

[Un dos i seguit, 12-8-16]

Aquest cap de setmana ens endinsem en les festes de Sant Magí, a Tarragona. Unes celebracions potser no tant grans com les de Santa Tecla, però igualment importants per als tarragonins i, segurament, per a molts altres que també s’hi afegeixen, ja siguin de poblacions properes o forasters.

Entre moltes altres propostes, tornarem a tenir les “Contalles de Sant Magí”, un espectacle relativament recent, però que ja cal considerar indispensable en la programació. No hi faltarà l’actuació tradicional d’esbart i les ballades de sardanes: la tradicional del dia del patró al vespre i una de circumstancialment sobrevinguda, aquest dissabte a la nit, traslladada del cicle d’estiu a causa de la pluja.

I una novetat de l’any passat promoguda per l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa, sembla que té vocació de fer-se un lloc fix a les festes: el “Puja aquí dalt i balla”, que la vigília del dia principal de les festes ens convida a anar a saludar el patró tot travessant la ciutat de manera totalment festiva i engrescada, des de la plaça dels Carros fins al Portal del Carro. La primera edició va ser tot un èxit i ara, a més de repetir-lo i, si pot ser, incrementar-lo, s’hi ha afegit un component solidari. Malgrat la calor, malgrat les vacances, l’espurna de la festa ja està encesa!     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada