dijous, 4 de maig del 2017

Els veterans, competitius

[Un dos i seguit, 28-5-17]

Aquest diumenge comença, a Perpinyà, el Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes 2017, i ho fa amb el grup A de Veterans, la categoria que més interès ha aportat les últimes temporades. I no és que la que tradicionalment ha estat considerada la principal, la de Grans, també anomenada Absoluta, hagi perdut emoció. Aquesta començarà la setmana vinent a Figueres, l’actual Capital de la Sardana, i segur que ens farà estar atents al paper de les que fins ara han acaparat els primers llocs i les que els hi voldran disputar.

Però ja hem comentat moltes vegades que la de Veterans ha deixat de ser la categoria, només, de la gent gran que volen passar-s’ho bé ballant en colla i, si pot ser, guanyar algun concurs. Han anat sorgint colles formades, bàsicament, per gent de més de 40 anys que havia estat balladora de colla en la seva joventut i que ara encara gaudeixen d’un estat físic que els ha permès posar-se al dia i obtenir un conjunt prou competitiu. Practiquen allò de la sardana esportiva, en la línia d’aquells que corren o practiquen esports a unes edats temps enrere impensables.

Entre aquestes colles n’hi ha una de la ciutat de Tarragona, la “Toc de Dansa”, que ha estat campiona de Catalunya diverses vegades i, en tot cas, els últims anys ha disputat els primers llocs amb aquesta nova fornada de colles que comentàvem, o colles ja existents que s’han actualitzat convenientment. Diumenge, doncs, seran a Perpinyà, un concurs, d’altra banda, llunyà però atractiu i ben organitzat, encara que amb mala sort pel que fa la climatologia. De totes maneres, ja sigui a la plaça del Castellet o al lloc alternatiu del Palau de Congressos, segur que s’hi podrà veure un bon espectacle on els dansaires de la “Toc de Dansa” hi contribuiran de manera notable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada