dimecres, 11 de març del 2020

Massa tard....

[Un dos i seguit, 6-3-20]

L’inici de la nova temporada del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes cada vegada és més a prop i aquesta vegada presenta l’al·licient que canvia radicalment, amb estructures noves, nou sistema de valoració, jornades de formació de jurats, entre altres novetats de les quals encara no ha transcendit gaire cosa més que algun aspecte que ja ha estat una mica polèmic. I remarco això d’«una mica», ja diré perquè.

Aquestes novetats es comunicaran oficialment el proper diumenge 15 de març en un acte que tindrà lloc a Barcelona. Un tràmit normal, és clar, per tal d’informar a les colles de tots els detalls: novetats, calendaris, organització, etc.

Evidentment, està molt bé que es repensi el campionat, que es vulguin fer canvis per tal de millorar el seu funcionament i fer-lo és atractiu per a les colles i per al públic. Podem discutir sobre com i quins canvis s’apliquen, però suposo que tothom té molt clar que un actitud immobilista en aquest terreny seria absurda.

Però allò que em pregunto i vull creure que més d’un i de dos també s’ho pregunten és perquè s’ha trigat tant en reaccionar. Sabíem que el Campionat pateix una crisi profunda i, com en qualsevol altre camp, sempre m’ha semblat que no fer res i limitar-se al lament coral és una actitud trista i suïcida. Costa entendre perquè s’ha deixat que passi tant el temps, de manera que només s’ha aconseguit que s’agreugés la pèrdua de vitalitat de les colles. I amb això no em refereixo, només, al nombre d’efectius, sinó a la seva capacitat crítica, l’empenta  a l’hora de defensar una determinada visió de la competició.

Mai hauria dit que enyoraria determinades reunions a les quals havia assistit, fa anys, les quals no tenien res a envejar a segons quines polèmiques de l’esport més mediàtic. Actualment, no diré que no hi hagi discussió, però que aquesta -molt més reduïda, això sí- no transcendeixi públicament és prou significatiu.

Però no siguem negatius. El cas és que ara hi ha algú que ha tingut l’ànim de plantejar canvis i que aquests s’aplicaran a partir d’aquesta temporada. Caldrà estar-ne atents.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada