dimecres, 25 de novembre del 2020

Una autèntica prova de foc

[Un dos i seguit, 20-11-20] 

Al marge de les evidents conseqüències negatives que la pandèmia ha causat a tot el món pel que fa la salut, ja sabem que n’ha comportat moltes altres a sectors no pas petits de la societat. Les afectacions han estat molt diverses, és clar, perquè hi ha qui ha arribat  a quedar-se sense cap ingrés d’un dia per l’altre, però també és cert que tots hem hagut d’adaptar-nos a la situació. Des dels que es poden permetre el luxe de fer teletreball, fins als que s’han vist obligats a adaptar el negoci o els seus hàbits a unes circumstàncies molt especials.

El sector cultural, en el qual situem les activitats de les que aquí ens ocupem -sardanes, esbarts i música per a cobla-, ha anat fent el que ha pogut, aprofitant les poques escletxes que ha tingut per manifestar-se. Des de l’apagada més absoluta en el temps de confinament total, fins a concerts amb mil i una mesures de seguretat, hi ha hagut de tot: ajornaments, suspensions, transformacions, adaptacions... i, és clar, gens de ballades diguem-ne normals, En tot cas, sempre s’ha hagut de carregar l’estigma de ser considerada una activitat supèrflua, sense que s’hagi acabat d’entendre que aquí també hi ha qui s’hi guanya les garrofes, principalment els músics.

I en aquest context, dissabte passat, finalment sí que es va poder celebrar la final del concurs La Sardana de l’Any. Després de l’ajornament, el canvi de seu i les canviants normes dels últims dies, a mida que s’apropava la data, es va optar per fer-ho a porta tancada, amb músics i presentadors en viu i en directe, però sense públic i el vot fet telemàticament. Tenint en compte la fosca ombra de la suspensió que va planar sempre sobre l’acte, el resultat l’hem de considerar positiu. 

És clar que caldrà fer les pertinents crítiques constructives i tenir en compte les possibles oportunitats que s’hauran après -aquest vot des de casa que deia, per exemple, o la retransmissió en directe per YouTube convenientment millorada-, però ara hem de felicitar els organitzadors per haver superat aquesta autèntica prova de foc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada