dimarts, 14 de desembre del 2021

No és això!

[Un dos i seguit, 10-12-21]

Aquesta setmana hi havia alegria a Can Tarragona Dansa. Aquesta entitat tarragonina, centrada fonamentalment en les colles de competició, pot estar satisfeta pels resultats obtinguts aquesta temporada: cinc títols del Campionat de Catalunya: Infantil, Juvenil, Punts Lliures Infantil, Colla Completa Infantil i Revesses de Veterans. Si hi afegim els segons llocs dels Alevins i els Veterans, tenint en compte els temps que corren, és un resultat global espaterrant, del que ningú més en pot presumir arreu del país.

Per acabar de fer aquesta sensació més dolça, dilluns es va emetre per TV3 un breu però interessant reportatge fet en un assaig en el local de la Tarragona Dansa. Se centrava en els dansaires més joves, remarcant que s’ho passen molt bé ballant i amb les altres activitats que porten a terme, tot desmentint la idea massa estesa entre els “modernets” que això de les sardanes només és cosa de gent gran.

Es va poder veure pel Telenotícies Comarques, pel Telenotícies Migdia i per l’InfoK, és a dir, una atenció a la que els sardanistes no estan acostumats. Potser la cosa només va grinyolar quan va aparèixer la notícia al web, amb un titular que deia “Trencant tòpics en la sardana: uns joves de Tarragona arrasen barrejant-la amb castells”. El cas és que el redactor va agafar una anècdota puntual (en els punts lliures, en un moment donat fan uns pilars de dos), de manera que passa a ser allò més important. En el cos de la notícia sembla com si, realment, barregessin sardanes i castells a les sardanes de lluïment del Campionat de Catalunya.

En general, ells no l’hi han donat gaire importància, però no ha faltat la polèmica a les xarxes, lamentant que domini la idea que per a que la sardana sigui engrescadora i atractiva per als joves no té altre remei que empeltar-se de castells.  I no és això, creieu-me, no és això.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada