dimarts, 13 de setembre del 2022

Sense jugar a casa

[Un dos i seguit, 9-9-22]

Estem a punt d’endinsar-nos en uns dies de l’any molt i molt especials per als tarragonins: les festes de Santa Tecla. Els tarragonins ja sabem -i molts forans també- que en aquest període la ciutat es transforma totalment, implicant a moltíssima gent, en diferents graus, és clar, però tots, des dels que sembla que són a tot arreu fins als que senzillament fan la funció indispensable d’espectadors passius, són importants i formen part d’aquest fenomen. 

Entre els que habitualment protagonitzen el nostre programa, destaquen els esbarts, perquè també acaparen bona part dels moments essencials de la festa. A més de les actuacions diguem-ne estàndard de qualsevol esbart, ells es responsabilitzen de diversos elements del seguici. Ja ho van fer com a capdavanters en aquell memorable procés de revitalització i de recuperació de la festa que, de fet, ha seguit viu indefinidament. I, és clar, també és un esbart qui fa possible un dels actes més intensos d’aquestes jornades: el Retaule de Santa Tecla.

Un altre aspecte troncal d’aquest temps de ràdio són les sardanes. I és aquí on tenim l’espina clavada. Justament en una edició extraordinària de les festes de Santa Tecla com és la dels 700 anys de l’arribada del braç de la patrona és quan la presència sardanista és més baixa que mai, mínima. D’un any per l’altre s’ha perdut el concurs de colles i la ballada del dia de la Mercè. Això sí, tenim ballada amb bona cobla el dia 23 al vespre, i res més. 

Ens consta que hi ha qui ha fet gestions per recuperar el concurs, però sembla que no ha estat possible per a enguany. De moment, el dia 18, que és quan hauria correspost programar aquest acte, no hi ha cap concurs arreu del país, mentre el diumenge següent, Barcelona acapara dues categories alhora del Campionat: Grans i Veterans, i a la tarda, a Sitges, també en festes de Santa Tecla, el Juvenil. Totes, amb colles tarragonines fent-hi un molt bon paper si segueixen la dinàmica d’abans de l’estiu. Llàstima que enguany no puguin jugar a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada