dimarts, 18 d’octubre del 2022

El nou Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes

[Un dos i seguit, 14-10-22]

El Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes d’aquest 2022 no només és singular pel fet de ser el de la represa després de la pandèmia i del curt campionat de l’any passat, encara molt condicionat per les circumstàncies, aquest també ho és d’especial perquè s’hi han aplicat les noves normes que regulen la competició. Entre altres coses, ara les colles competeixen colla contra colla, amb un jurat exclusiu per a cada parell d’anelles i tot seguint uns criteris específics.

És una renovació força important que, com tots els canvis, genera opinions ben diverses, abans, durant i, suposo, després de l’experiència. Imagino que tothom estarà d’acord en que les valoracions caldrà fer-les un cop s’hagi completat la temporada, amb la necessària serenor, amb perspectiva i amb totes les dades a la mà. També sembla lògic que es vagin manifestant opinions durant el desenvolupament del Campionat i que aquestes siguin ben variades.

S’hauran de tenir en compte moltes coses i vull creure que es posaran sobre la taula tota mena d’aportacions, no només de les imprescindibles dels capdavanters de les colles implicades, sinó les de tothom qui pugui pugui dir-hi la seva amb coneixement de causa i des de perspectives el més variades possible. De moment, pel que he pogut veure i escoltar, sembla que les sensacions són, en general, bastant positives, acompanyades, com no podia ser d’altra manera, de crítiques o matisos sobre determinades qüestions. 

Una de les coses que, a priori, semblen més clarament positives, és que dues colles les analitzin tres jurats que no tenen altra feina que parar atenció en elles. En el sistema tradicional, un jurat de, per exemple, cinc persones, han de valorar, alhora, totes les colles, que poden ser quatre, però també poden ser vint. De fet, com que els concursos han de lliurar uns premis i trofeus, enguany fan una classificació general de, posem, totes les colles grans, tant si són de campionat o no. Ja hem vist més d’un exemple en el que el resultat d’aquest jurat paral·lel és ben diferent al del jurat de Campionat.  

Aquesta és una de les coses que haurà de tenir en compte la Unió de Colles quan acabi aquesta temporada i s’hagi de definir la següent. Feina no els faltarà, sens dubte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada