diumenge, 19 de març del 2023

De notícies tristes i de positives

[Un dos i seguit, 17-3-23]

El noticiari que sempre inclou aquest programa de ràdio dedicat a l’activitat sardanista, de les cobles i dels esbarts, ens permet ser, sovint, optimistes, ja que sovintegen les informacions sobre iniciatives engrescadores, potents, originals o que, senzillament, demostren que aquest és un sector, malgrat tot, ben viu. Però tampoc manquen aquelles noves que més aviat, ens porten desencís i pessimisme. Són qüestions que preocupen, com que de cara a aquest proper mes d’abril s’hagin suspès, a darrera hora, dos importants aplecs que eren a la guia oficial, és a dir, que fins fa ben poc hi havia intenció de portar-los a terme.

Fa pensar, que un aplec del rovell de l’ou sardanístic com el de Santa Coloma de Farners sigui un dels afectats i que, a més, amb ell desaparegui l’entitat que l’organitzava. Tampoc era un aplec qualsevol el de Sants, amb una llarga tradició i implantació a la capital catalana. En els dos casos, les causes són la manca de suport municipal. En el primer, per la retirada de l’aportació econòmica i en el segon perquè el que havia de ser l’escenari de l’aplec s’havia cedit (suposadament per un malentès) per a una altra activitat. Aquest segon cas sembla menys transcendent, ja que es preveu tornar-hi l’any vinent, però és preocupant veure la manca d’interès municipal per una celebració que ja portava 32 edicions sempre en el mateix lloc. Aquesta poca empatia sovint s’ha demostrat també més a prop de nosaltres. Per exemple, l’aplec de Salou, que fa pocs anys va veure com plegava l’entitat que el promovia i l’ajuntament es comprometia a organitzar-lo, però ben poc va durar aquell «compromís».

Però no tot ha de ser negatiu, aquesta setmana, perquè es confirma que sí, que Tarragona tornarà a tenir concurs de colles per Santa Tecla i que, a més, serà vàlid per al Campionat Gran. Potser ja serà més polèmica la ubicació, però quedem-nos amb el conjunt positiu de la notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada