dimarts, 30 de març del 2010

Adaptació

[27-3-10]
Demà, Diumenge de Rams, com és habitual des de fa uns anys, es ballaran sardanes al Pla de la Catedral, tot aprofitant que és un dels pocs diumenges que no hi ha el també tradicional mercadet en aquella mateixa plaça. És una ballada que acostuma a estar força concorreguda, ja que, a més dels balladors habituals, recull molta gent que aquest dia surt a beneir la palma o, senzillament, a gaudir de la diada festiva.

De fet, la idea de fer aquesta ballada s’inscriu en l’estratègia ben natural però no sempre seguida, de programar les ballades en moments o llocs especials com aquest. Se’n fan al Serrallo perquè el nou passeig convida a anar-hi, les ballades d’estiu es van canviar de la nit al vespre perquè els costums ciutadans també han variat, hi ha sardanes per Sant Jordi, per l’11 de Setembre o les diades de Festa Major, fent sempre que la gent es trobi les sardanes.

Durant massa anys la sardana ha viscut programant-se per inèrcia, seguint suposats costums inalterables. Aquests petits canvis que hem apuntat demostren que si es fan bé, funcionen; a vegades no a la primera, però sí a la llarga. Com també va funcionar l’any passat el nou format de cloenda dels cursets a les escoles, amb sessió didàctica i divertida a l’auditori de Caixa Tarragona i ballada després a la Rambla. Tant va rutllar la cosa que enguany se seguirà pel mateix camí. La cita: el 22 d’abril.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada