diumenge, 24 de juliol del 2011

Divideix i et venceran

[Un dos i seguit, 23-7-2011]

No descobreixo res de nou si dic que, segurament, el futur ens reserva moltes sorpreses pel que fa les noves tecnologies. En tenim proves a cada moment i no només són fets o eines que ens mostrin pels mitjans de comunicació, sinó que les tenim a l’abast amb gran facilitat i, fins i tot, en alguns casos en podem ser actors principals. Una implicació que, en principi, no entén d’edats ni cap altre condicionant. I això és, precisament, el que no sempre s’acaba d’assumir completament per més d’un, fins i tot alguns que s’hi mouen amb certa desimboltura.

Des de fa uns dies, per exemple, hi ha hagut cert enrenou després de la participació de la colla “Maig”, de Barcelona, a l’Acampada Jove de Montblanc. Tot hauria anat molt bé si no fos que, a posteriori, alguns membres amb responsabilitat actual o recent a l’entitat organitzadora, publiquessin a Twitter missatges despectius envers la sardana. Naturalment, cadascú és molt lliure d’opinar el que vulgui, però precisament per això sembla poc coherent que aquests individus després es queixessin, a la mateixa xarxa social, del ressò que havien tingut aquelles piulades. Van dir que si hi havia una mena de “lobbi” sardanista, que si s’havia tret de context, etc. En definitiva, els va sorprendre, primer, que una colla de gent jove volgués participar en aquella festa amb sardanes, però, sobretot, que un mitjà que entenen de gent moderna, jove i enrotllada, també hi siguin ben actius aquells que ells prejutgen com avorrits, carques, conservadors o altres floretes per l’estil. Acostumats a que els amics els riguin les gràcies, quan algú els discuteix quelcom, se sorprenen. Al capdavall, el problema només és d’ignorància i es confirma que no tan sols twittejant seran més savis. Els falta alguna cosa més.

Allò més decebedor és que es tracta de les joventuts d’una formació política amb pretensions de defensar el país, però sembla que, seguint la tònica que caracteritza els seus col·legues no tan joves, allò que més se’ls dóna és dividir. I no pas als adversaris, com tothom sap.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada