dilluns, 20 de febrer del 2012

Insisteixo

[Un dos i seguit, 17-2-12]

La setmana passada acabava el comentari inicial del programa “Un dos i seguit” dient que l’empenta que es pot observar en els aplecs –i ho deia arran de la presentació de la Guia a Tarragona-, no hauria de fer perdre de vista la urgència de replantejar seriosament la fórmula dels aplecs, per tal d’evitar plantejaments rutinaris.     
Precisament a l’acta de la última assemblea de la Unió d’Associacions d’Aplecs Sardanistes de les Comarques Meridionals llegim que s’hi va plantejar algun neguit en aquest sentit i, també, que el president de la Federació Sardanista, que hi era present, va anunciar la intenció de canviar el format de Ciutat Pubilla, de manera que s’ha creat una comissió que ha d’estudiar com agrupar tot el món de la sardana dins aquest esdeveniment. Es proposa que es digui Capital de la Sardana en lloc de ciutat pubilla, i que com activitat principal serà programar actes que mostrin els seus diferents aspectes i actes que s’estan celebrant durant l’any.
El perill és que es caigui en allò de la mateixa cosa amb diferent nom, més que res perquè a banda de queixes, crits d’alerta i consciència més o menys estesa que cal fer alguna cosa n’hi ha. El problema és que no s’hi veuen propostes mínimament concretes i, de fet, ja és lògic que sigui així. Com també és normal que les moltes discussions en aquest sentit que darrerament podem veure al Facebook, per exemple, tampoc arribin a concretar res. Tal i com em sembla que vaig dir no fa gaire, el que caldria és crear els escenaris adients per debatre i proposar coses de manera seriosa.  Potser seria hora, deia, d’un segon congrés del sardanisme o quelcom semblant. El dubte és si qui hauria de tenir la iniciativa, és a dir, la Federació Sardanista, en veu la necessitat i si s’hi veu amb cor de fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada