dimarts, 17 d’abril del 2012

Una Creu merescuda

[Un dos i seguit, 13-4-12]

Aquesta setmana s’han donat a conèixer els noms de les persones i de les entitats a qui enguany la Generalitat de Catalunya lliurarà el seu principal guardó: la Creu de Sant Jordi. En aquest llistat sempre hi ha algú més o menys vinculat amb la sardana i aquesta vegada no ha estat una excepció.

En el cas de les persones físiques, hi trobem a Robert Roqué, un dels molts casos d’activista polifacètic que podríem trobar en el món sardanista, encara que la veritat és que hi ha una faceta en la que s’ha significat especialment: la d’informador i divulgador del fet sardanista, utilitzant els més diversos mitjans: premsa, ràdio, llibres, internet...

La feina constant, callada però efectiva l’ha mantingut sempre: preparant programes de ràdio, elaborant  cròniques per als diaris amb els quals ha col·laborat i col·labora, presentant concerts, aplegant dades per un bon nombre de monografies històriques... Però també ha estat una peça bàsica en iniciatives més sonades, com la creació i continuïtat de la revista “Som”, la col·lecció de llibres i enregistraments nascuda precisament a recer de “Som”, un dels primers webs sardanistes, etc.

Tot i el seu arrelament i implicació realment molt forta amb la societat gironina, el Robert no s’està de viatjar allí on calgui. Fa poques setmanes era a Tarragona per la presentació de la Guia d’Aplecs, i només la malaltia de la seva esposa li va impedir ser a la Trobada d’Informadors. Sens dubte, una creu merescuda al cent per cent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada