dilluns, 19 de novembre del 2012

Que sigui més evident

[Un dos i seguit, 16-11-12]
 
A hores d’ara es deuen estar lliurant els Premis Capital de la Sardana, un conjunt de guardons que pretenen reconèixer la tasca de persones, entitats i organismes envers la dansa i la música tradicional catalana. Són els hereus dels que fins ara atorgaven l’Obra del Ballet Popular i la Unió de Colles Sardanistes, cada un per la seva banda, però que fruit del seny i el sentit comú que han portat a que aquestes entitats i la Federació Sardanista hagin decidit aplegar esforços, també han implicat una racionalització en aquest sentit.
Ja fa mesos que sentim parlar del canvi que significarà el passar de les velles nominacions de Ciutat Pubilla a la nova Capital de la Sardana. Mentre esperem que tot plegat no sigui només un canvi de denominació, sinó la necessària actualització a fons d’una festa que havia estat molt important, però que ja fa temps que reclamava canvis, que s’hagi decidit posar ordre en el cartell de premis esmentat sembla positiu, una mena de primer pas.
Ja arribarà el moment de fer valoracions de tot plegat. Ara, hem de reconèixer els mèrits dels guardonats d’enguany, i ja em perdonaran que escombri cap a casa i remarqui el cas de l’Alfred Abad, un tarragoní amb una capacitat de treball i d’engrescament realment admirables. Des de fa més de trenta anys ha estat batallant per la sardana, sobretot des de l’àmbit de les colles de competició, però no només això, ja que també ha contribuït a fer realitat moltes altres activitats sardanistes a la ciutat. A més, des de fa un temps, ha emprès la difícil tasca de compondre sardanes i, a més, creant obres que estan aconseguint ser ben acollides pels músics i pel públic, fita realment admirable davant l’adotzenament que, sovint, presideix aquest gènere.
Naturalment, amb l’Alfred també hi haurà molts altres organitzadors, periodistes, comissions d’aplecs, músics... Un conjunt de premiats que són una mostra representativa de la vitalitat de la dansa i la música tradicionals, que valdria la pena que fos més evident, més coneguda per tothom.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada