dilluns, 26 de novembre del 2012

La sardana més espectacular

[Un dos i seguit, 23-11-12]
 
Després de les finals del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes a les diferents categories de Veterans, Grans i, diumenge passat a Valls, Alevins, Infantils i Juvenils    –amb una altra colla tarragonina campiona de Catalunya, la infantil “Petits Tarragona Dansa”-, després de tot això, aquest dissabte a la nit hi ha festa grossa a Mollerussa. Es tracta del concurs de punts lliures on les colles que hi participaran oferiran un autèntic espectacle.
Des de fa uns anys, aquest apartat del Campionat ha estat transformat un format de concurs únic i on es potencia l’espectacle, no només pels punts originals i vistosos que puguin oferir les colles, sinó pel muntatge de tot plegat: en un lloc cobert tipus pavelló o palau de congressos, amb un espai per al públic, una coreografia de presentació de les colles més o menys lliure, etc.
Amb tot, no ens enganyem, allò essencial seran les floritures que les colles hauran assajat prèviament i que requereixen una preparació coreogràfica, però també física, dels dansaires, a més d’una extraordinària coordinació. Són elements que fan que aquesta modalitat resulti singularment difícil i, alhora, molt més espectacular que les sardanes estàndard. Només cal veure una colla ben conjuntada assajant punts lliures en una ballada o fent-ne una exhibició: aviat atrauen l’atenció dels entesos i dels profans. En un concurs com el de dissabte a Mollerussa tot això es presenta augmentat  davant del repte de la competició i multiplicat per moltes més colles... i tot l’acte convenientment presentat. Del tot recomanable, sens dubte!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada