dilluns, 3 de juny del 2013

La lluita dels veterans

[Un dos i seguit, 31-5-13]
 
Amb el concurs de diumenge al Poblenou, a Barcelona, comença el Campionat de Catalunya d’aquesta temporada pel que fa les colles veteranes. Una competició que els últims anys ha estat dominada –si més no pel que fa a la classificació final- per una anella tarragonina: la “Toc de Dansa”. Naturalment, enguany lluitaran per tal de repetir un resultat tan engrescador, però cal reconèixer que no és fàcil: costa mantenir un nivell alt com el que s’ha assolit darrerament i hi ha altres colles amb empenta que segur que no li posaran les coses fàcils.
I quan deia allò del nivell assolit em referia a bona part de les colles veteranes actuals. El cert és que el panorama ha canviat força respecte anys enrere, quan parlar de colles veteranes era fer-ho de dansaires per a qui la qüestió competitiva era quelcom suplementari. De fet, la categoria de colles veteranes és relativament recent –de fet, a Lleida no existeix- i no ha estat fins dates encara més properes que algunes formacions han seguit assajos força exigents i realment competeixen de manera comparable a les colles grans. Naturalment, la seva no és la mateixa dinàmica que la de les colles capdavanteres de la categoria principal del Campionat, però sí amb moltes altres.
En tot cas, aquest cap de setmana torna la lluita, sana i cordial, però lluita, en aquesta categoria que, per cert, enguany tindrà un dels seus capítols al concurs de Tarragona del proper setembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada