dilluns, 26 de gener del 2015

La insuportable lleugeresa de les relacions entre músics i organitzadors

[Un dos i seguit, 23-1-15]

Fa unes quantes setmanes comentàvem una situació que no és nova però que sembla que darrerament s’ha multiplicat: la suspensió preventiva de ballades o aplecs davant les previsions de mal temps. Això, dèiem, es produeix fins i tot amb una antelació notable, de diversos dies, amb la paradoxa que, en ocasions, finalment, quan arriba el moment de la festa, el temps és esplèndid.

Sens dubte, aquest increment de suspensions és degut a la crisi, als molts problemes que els organitzadors han de superar i el risc que han de córrer per realitzar les seves activitats. Naturalment, els músics i els balladors no en tenen cap culpa, però són els més afectats, cadascun a la seva manera, però en tots dos àmbits s’han expressat moltes queixes.

Aquest cap de setmana s’ha produït un altra fet semblant. A pocs dies d’un aplec, la manca d’entesa entre Ajuntament i organitzadors ha tingut com a conseqüència la rescissió del contracte amb les cobles i que el consistori, per la seva banda, assumeixi directament l’aplec i contracti altres cobles. Hom es pot imaginar l’empipament dels músics, que aquests dies s’ha reflectit a les xarxes socials.

Davant d’aquestes situacions se’ns acut que la Confederació Sardanista de Catalunya hi hauria de fer alguna cosa, encara que en el cas concret que ara mateix apuntava, s’ha afanyat a indicar, per les mateixes xarxes socials, que no pot intervenir en un afer diguem-ne privat, de relacions entre un ajuntament i una entitat. Malgrat això, el màxim ens associatiu sardanista no s’hauria de conformar amb aquesta resposta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada