dimarts, 21 de juliol del 2015

Tot és bo o dolent segons l’ús que en fem

[Un dos i seguit, 17-7-15]

La implantació de les anomenades xarxes socials és un dels fenòmens més importants dels últims anys. Els avenços tecnològics són continus i això fa que l’ús que en fem també vagi evolucionant, amb un impacte sobre les relacions humanes enorme, sobretot si tenim en compte la rapidesa en la que això s’ha produït i el fet que, com diem, és quelcom obert, canviant dia rere dia.

Evidentment, això també ho observem en el món sardanista. Enmig de la selva de missatges de tota mena que es produeixen contínuament i als quals, en molts casos, tothom hi té accés, hi descobrim casos pràctics i positius. A vegades, per exemple, s’hi generen debats enriquidors, com el que hem pogut llegir al canal de Facebook titulat “Carrusel sardanista”. És clar que el fet que no sigui obert del tot ajuda a la discussió civilitzada i on s’hi aporta substància, lluny dels missatges banals i insubstancials que dominen el mitjà.

Des de fora estant pot semblar quelcom intranscendent, però el recent intercanvi d’opinions sobre si convé o no que les colles de competició coneguin prèviament les sardanes que s’han de ballar ha estat ben viu i s’hi ha dit coses interessants. Com a aspecte curiós, una qüestió secundària com és la proposta de repartir els aires a tota la sardana quan aquesta és coneguda i, per tant, es pot preparar, també ha comportat un bon intercanvi de parers. S’ha vist, entre altres coses, que no hi ha cap norma que ho impedeixi i, de fet, algú ha proposat que es porti a la pràctica immediatament. Algú ha dit que això representarà més exigència per a les colles, sobretot les més grans, però també que farà les sardanes més atractives per als espectadors i que proporcionarà al jurat més temps per valorar-les. En tot cas, queda demostrat que, com tot en aquest món, quan s’utilitzen amb seny, les xarxes socials són bona cosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada