diumenge, 10 d’abril del 2016

Perpinyà enceta la temporada del Campionat de Catalunya de colles amb el màxim interès

[Un dos i seguit, 8-4-16]

El proper cap de setmana serà important per a les colles de competició, ja que s’enceta el Campionat de Catalunya de la temporada 2016. Ho farà a Perpinyà, on sembla que l’organització s’hi ha esmerçat força per fer que sigui una festa força reeixida, preparant el lloc –la plaça del Castellet-, adaptant-lo no només per a les colles, sinó per tal que el públic el pugui seguir amb comoditat. Ja ho van fer l’any passat, però el mal temps va obligar a recórrer a l’opció B d’un pavelló, que va resultar prou digne, però que mai pot substituir el cent per cent una plaça en condicions.  

A més, es comptarà amb un nombre considerable de colles, ja que amb aquest concurs començaran diversos àmbits del Campionat: l’Infantil, Gran Grup A, Veterà Grup A i el Territorial de les Comarques Gironines, a més de les colles lliures. Això significa que hi haurà bona part del bo i millor del moment.

I entre els diversos punts d’interès d’aquestes categories destaca la de Veterans, més que res per la incorporació de colles que fins ara –o fins no fa gaire- havien competit a la de Grans, és a dir, que  es potencia la tendència dels últims anys de comptar amb balladors que havien protagonitzat la que sens dubte va ser l’època daurada del sardanisme de competició, no només pel nivell de qualitat assolit per les colles, sinó per la quantitat d’aquestes ballant alhora. Em refereixo a gent que ara potser té entre 40 i 50 molts anys, que encara està en forma i que, naturalment, manté la destresa en el ballar de la seva joventut, ara enriquida per l’experiència.

A banda dels que sempre han mantingut l’activitat, que no són pocs, aquest ballador tipus és aquell que, com deia, havia competit al màxim nivell, que ho va deixar per raons familiars o de feina i que, ara, amb la vida menys estressada, s’engresca a tornar-hi. Aquest fenomen és relativament recent i ha fet que els darrers anys aquesta categoria hagi esdevingut molt més interessant del que havia estat anys enrere.

Ah! I entre les colles que competiran al màxim nivell a Perpinyà n’hi haurà de Tarragona a cada una de les categories del Campionat que allí comencen temporada. Interès total, doncs, per a aquesta cita, també des de la perspectiva tarragonina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada