dimecres, 16 de novembre del 2016

L'escalf de la plaça del Pati

[Un dos i seguit, 11-11-16]

Diumenge passat, a Balaguer, es va viure una de les grans jornades de finals del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes: les de Grans i de Veterans. Tal i com era previsible, fou tot un èxit des de diversos punts de vista. Primer, per l’organització, puntual i evitant temps morts en una convocatòria complexa i més de quaranta colles; amb un galop que va evitar el perill habitual en aquest casos que no és altre que el de fer-se inacabable; amb sardanes ben triades interpretades per una cobla solvent i ben sonoritzada, un aspecte bàsic en un espai molt ampli; amb uns presentadors que sabien què feien i de què tractaven, amenitzant realment la festa i fent comentaris més enllà dels rutinaris, però sense fer-se pesats; amb molt ressò mediàtic, ben treballat prèviament i a posteriori...

A més, malgrat que la fresca ja es va fer notar, el públic tampoc va fallar a la cita, com tampoc les autoritats i personalitats sardanistes. Sembla, doncs, que l’aposta per fer de Balaguer la seu d’aquesta final és encertada, com també ho és la de Valls, a celebrar aquest diumenge, amb les colles Alevines, Infantils i Juvenils. En aquest cas potser hi ha el handicap de l’espai, molt més limitat que el de Balaguer, circumstància que ha aconsellat restringir la participació de les colles a només les primeres de cada categoria. Però, en canvi, l’ambient i l’escalf de la plaça del Pati està assegurat. Només cal esperar que no torni la mala ratxa de fa uns pocs anys amb les inclemències del temps, que van obligar a traslladar la festa al lloc alternatiu, darrerament la sala Kursaal, un lloc espaiós però sense el lluïment que permet el Pati.

Els tarragonins hi anirem amb la satisfacció de saber que la colla infantil Petits Tarragona Dansa ja és, matemàticament i abans d’anar a Valls, la campiona de Catalunya, i amb l’al·licient, a més, que la colla alevina Xerinola té moltes probabilitats de guanyar el seu, de campionat. Si això es confirma, seria la primera vegada que dues colles de la mateixa entitat ho aconsegueixen. És a tocar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada