[Un dos i seguit, 14-9-18]
El cicle festiu segueix el seu curs i, a Tarragona, ja ens trobem immersos
en plenes festes de Santa Tecla. Segurament, amb permís del Nadal, són les
celebracions més intenses, amb una programació més densa i variada, una major
implicació de tots els sectors de la societat i que es porten a terme durant un
nombre de dies més gran.
Tot i que aquesta intensitat festiva ha anat oscil·lant al llarg del temps, sempre, des dels anys 60 del segle XIX hi ha hagut sardanes, també presents d’una manera més o menys destacada segons el moment. Un dels actes més veterans de les festes, a banda dels religiosos o del seguici, és el concurs de colles sardanistes, que aquest diumenge celebra la 71a edició, de manera que és un dels més veterans del país. A més, en aquests no s’hi compten els concursos anteriors a la Guerra Civil i, de fet, el primer que està documentat va tenir lloc ara fa 110 anys i es va fer a la plaça de Toros. Enguany, però, el concurs recupera el que havia estat el seu escenari habitual durant molts anys: la plaça de la Font, d’on es va marxar arran de la construcció del pàrquing subterrani i es va iniciar així un període d’itinerància que va portar les colles al Serrallo, al Moll de Costa, la plaça Corsini, la plaça de Toros i la Rambla.
A banda d’aquest aspecte diguem-ne romàntic de tornar a un lloc que havia estat habitual la major part d’aquells 71 anys que dèiem, que es faci a la plaça de la Font comporta situar-se al centre o, en tot cas, en l’àmbit principal de la festa i, en teoria, gaudir d’un espai prou còmode i ampli, això sí, si es compleixen les ordenances municipals que regulen l’ocupació del recinte per part de les terrasses dels bars durant Santa Tecla.
Aquesta vegada, el concurs de Tarragona, a més de les colles del Campionat Territorial, serà vàlid pel grup A del Campionat de Catalunya Veterà, és a dir, on hi ha les millors colles de la categoria, entre les quals hi ha la tarragonina “Toc de Dansa”.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada