dimarts, 4 de desembre del 2018

Com morir d'èxit

[Un dos i seguit, 30-11-18]

Tot seguint la idea de concentrar a la vigent Capital de la Sardana els grans esdeveniments sardanistes de l’any que controla la Confederació Sardanista de Catalunya, diumenge passat Montblanc va ser la seu del Campionat de Catalunya de Punts Lliures. Tal i com era de preveure, la manera diferent i espectacular de ballar que ofereixen les colles en aquesta modalitat va atraure un públic nombrós que, de fet, va fer petit el pavelló del Casal Montblanquí. Les mateixes colles ja van aportar un bon nombre de familiars i seguidors, als quals calia afegir-hi molt més públic espontani que el que tindria un concurs diguem-ne normal i corrent.

Efectivament, les grades completament plenes, fins i tot amb públic ocupant les escales i el replà superior dempeus, mentre altres van ocupar els seients de les vores de la pista inicialment reservats als dansaires de les colles mentre no ballaven. Malgrat això, no foren pocs els que es van quedar amb les ganes, al carrer.

No valorarem aquí els resultats, però sí que valdrà la pena alertar la Unió de Colles sobre el perill de morir d’èxit. No sé si Montblanc disposa d’un recinte més gran i, per tant, més adequat per a un esdeveniment com el que ens ocupa. Però de la mateixa manera que es va descartar fer a l’actual Capital de la Sardana la última final de La Sardana de l’Any per no disposar d’un espai en condicions, potser hauria calgut ser valents en aquest altre moment destacat. Segurament hi havia recança per si s’hauria despullat massa el programa de la capitalitat montblanquina. En aquest cas, una alternativa hauria estat preveure un sistema d’invitacions que permetés controlar convenientment l’accés. No sé si algú es va plantejar què hauria passat en aquell pavelló en cas d’emergència quan les escales i els passadissos eren plens de gent.

Si s’hagués limitat l’accés, és evident que un nombre inferior de públic hauria pogut gaudir de l’espectacle, però els que s’haurien quedat a fora se’ls hauria pogut habilitar un altre espai on seguir el concurs per mitjà d’una pantalla gegant i amb unes imatges que bé haurien pogut servir per fer-ne un resum posterior per la televisió. Ah, no, calla, que els entesos diuen que la sardana no és espectacular ni televisiva!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada