dimecres, 6 de març del 2019

Més promoció, sisplau!!

[Un dos i seguit, 1-3-19]

Aquests dies s’estan celebrant els darrers actes previstos en la programació de Montblanc com a Capital de la Sardana. De fet, després dels que s’anuncien per aquest cap de setmana i el vinent ja només faltarà el traspàs de la capitalitat a Perpinyà, per al qual els montblanquins han preparat una expedició per acompanyar les autoritats que s’hi desplaçaran.

Haurà estat un any amb moltes activitats de tot tipus, fins i tot amb novetats com la implantació de la Copa Catalunya per a colles de competició. Hi ha hagut des de les ballades més tradicionals fins a concerts molt diversos, mostrant així el compromís seriós de l’Ajuntament en aquesta capitalitat. Tenint en compte les dimensions de Montblanc, el cert és que el volum d’activitat ha estat important. La participació, tot i que variable, sembla que, en conjunt, ha resultat prou digna.

Sospito, però, que no s’ha sabut fer la campanya de promoció necessària per engrescar un públic que vagi més enllà d’aquell que és estrictament local. Es confia massa en els missatges en les xarxes socials fets a darrer moment, com si la immediatesa fos una garantia i tothom hagués d’estar atent a allò que es farà demà o avui mateix; a banda que hi ha molta gent que encara no domina aquest mitjà. D’altra banda, pel que fa al web que la Confederació posa a disposició de cada Capital, gairebé mai no està actualitzat i sembla servir, només, com una manera d’accedir a Facebook o Twitter i penjar-hi alguna fotografia. És una llàstima, perquè els esforços i els diners destinats a la capitalitat són evidents i se n’hauria pogut treure molt més profit, encara.

Unes mancances que no són, malauradament, exclusives de Montblanc i que sovint ja hem comentat. Són moltes les entitats i cobles que organitzen o actuen en l’àmbit sardanista en iniciatives força interessants, però els manca la promoció adient. Alguns cosa més que un missatge que digui “avui fem sardanes aquí o allà”, que quan el veuen els potencials participants ja tenen el dia planificat o, directament, només els serveix per constatar que, efectivament, avui o ahir s’han fet sardanes a tal lloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada