dijous, 25 d’abril del 2019

Gent que treballa

[Un dos i seguit, 12-4-19]

Si feu una visita al portal de al Confederació Sardanista de Catalunya, entre molts altres continguts interessants, hi podreu trobar una força completa agenda i un apartat de notícies, tot ben posat al dia, qualitat aquesta que, malauradament, poques vegades podem constatar en els mitjans electrònics d’entitats culturals. Aquestes, ja ho sabem, funcionen a base de molta feina voluntària de persones que treballen de manera totalment altruista i, és clar, no es pot pretendre que els efectes arribin a tot arreu. I gràcies!

La Confederació, però, ha aconseguit, ara per ara, que el seu web sigui atractiu, actualitzat i que resulti realment útil. Això ens permet, posem per cas, analitzar les notícies que s’hi publiquen, algunes ja divulgades en el nostre programa i altres que ja exposarem avui mateix. Aquest repàs a les notícies de, per exemple, les últimes dues setmanes, és suficient per constatar una apreciació que fèiem no fa gaire parlant dels Premis Capital de la Sardana: que aquesta part de la cultura catalana que ens ocupa, malgrat els problemes que pugui tenir, és ben viva arreu del país i que, a més, implica persones i entitats ben diferents, és a dir, cadascú amb els seus propis plantejaments i camps d’acció preferents.

Així, el noticiari ens parla de concursos musicals, llibres d’història sardanista local, propostes de noves experiències musicals, cobles que celebren aniversaris importants, nous enregistraments de caire ben divers, concursos de colles, etc. Tot això, és clar, juntament amb l’agenda i les moltes activitats que s’han de portar a terme properament, ens donen a entendre que no només hi ha balladors habituals, d’esporàdics o de competició, sinó músics intèrprets i compositors, gent que ensenya a ballar o a fer sonar algun instrument, artistes de tot tipus que s’inspiren en la sardana, informadors, estudiosos, pencaires que munten entarimats o carreguen cadires, jurats, monitors de colles joves, organitzadors dels que preparen coses i es barallen amb regidors o tracten de seduir patrocinadors... En fi, una riquesa humana que cal valorar i defensar com i on sigui.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada