dimecres, 12 de gener del 2022

Coratge i optimisme

[Un dos i seguit, 7-1-22]

Segons les dades que ha recollit la Confederació Sardanista de Catalunya, l’any 2021 que acabem de deixar enrere, el coronavirus ha tingut molt menys impacte en les activitats sardanistes. Com a mínim -diuen- en el que fa referència a les anul·lacions. En concret només s'han vist cancel·lades 97 actuacions, desglossades en 82 concerts, aplecs o ballades i 15 concursos de sardana esportiva. Aquest valor és clarament menor respecte a les més de 500 de l'any passat. 

Naturalment, com en totes les situacions de la vida, les valoracions depenen, en gran part, del nivell d’optimisme que hi posem o de l’actitud positiva que tinguem davant les situacions en les que ens anem trobant. És una manera de procedir que en tot moment he defensat, sempre i quan això de veure el got mig ple en comptes de mig buit no comporti relaxament, conformisme o candidesa.

No sembla que el món sardanista, en general, hagi caigut en aquests perills. De fet, tot i que, efectivament, moltes activitats s'han vist impactades de nou per la pandèmia durant aquest any, tal i com  també informa la Confederació, la majoria s'han pogut reconvertir en concert o programar-se en una altra data, com és el cas de 70 esdeveniments sardanistes.

Però allò que més clarament demostra el coratge i l’optimisme, alhora, dels organitzadors d’activitats, és que de cara al 2022 han actuat com si demà ja no hi hagués rastre de la pandèmia. Que no se m’entengui malament: no els estic acusant d’inconsciència, precisament, perquè em consta el respecte, les prevencions i totes les cauteles que tenen davant aquesta situació extrema que viu el món. Allò que fan és no deixar-se acovardir, treballar per anar endavant, però sempre tenint present que, si convé, caldrà, a cada moment, adoptar mesures dràstiques o replantejar les previsions. De fet, com ja he comentat al principi, és el que han fet fins ara. De pràctica no els en falta.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada