dimecres, 26 de gener del 2022

Feina rai!

[Un dos i seguit, 21-1-22]

Quan d’aquí a molts anys algú pretengui explicar tot el que haurà passar en temps de pandèmia, ho tindrà realment complicat. A diferència de temps passats, el nostre estudiós disposarà de molta, moltíssima informació, segurament massa per poder-la assimilar amb l’objectiu de fer-ne una síntesi.

Per sort o per desgràcia, ara hi ha moltes maneres de registrar els fets i tot tipus d’opinions i estudis sobre el que sigui. La feinada serà també ingent fins i tot quan aquest hipotètic historiador es limiti a estudiar un àmbit molt concret, com pot ser, posem per cas, el món sardanista. Espero que aquest abnegat investigador no només aconsegueixi molta informació, sinó que aquesta sigui prou rica i variada com per poder analitzar totes les situacions de manera completa i interpretar-la convenientment. Perquè, per exemple, podrà comprovar que hi havia ( hi ha) diverses limitacions segons el moment o el lloc, amb normatives més o menys encertades, però segurament se sorprendrà que un dia concret es puguin fer determinades activitats, com aplecs i ballades, mentre en una altra població del mateix país no es permeti. 

Això mateix està passant ara i aquí, al Camp de Tarragona. La normativa general permet fer ballades (amb les lògiques mesures de seguretat, naturalment), però la darrera paraula la tenen els municipis. Fins i tot s’han arribat a produir situacions diguem-ne curioses en les que un departament de l’ajuntament, posem que la Guàrdia Urbana, no autoritzi una ballada per a la qual hi havia el vist-i-plau de la regidoria de Cultura o de Festes i on s’hi preveia l’assistència d’autoritats, fins i tot l’alcalde. A l’hora de la veritat, hi ha de tot: des de les gestions que permeten salvar la situació fins a la cancel•lació ràpida d’actes totalment innocus, com ho és una ballada de sardanes on tothom usa mascareta i gel, balla a una distància respectable entre una persona i l’altra i on poques vegades hi ha multituds. 

Feina rai per explicar-ho racionalment tot això, sens dubte!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada