diumenge, 30 de gener del 2022

Esperant temps millors

[Un dos i seguit, 28-1-22]

Des del punt de vista de les activitats culturals i festives, la pandèmia ha tingut, com a tot arreu, conseqüències nefastes. Al marge que ens hem hagut d’estar de gaudir de concerts, obres de teatre o, pel que fa les sardanes i els esbarts, ens hem perdut moltes ballades, els principals perjudicats han estat els músics, sobretot aquells que les corresponents remuneracions formen part de la seva manera de guanyar-se la vida.

Tot això és prou evident i ja ho hem comentat  moltes vegades, però també és ben trist que les aturades i les restriccions hagin comportat, també, l’avortament d’iniciatives originals que, pel simple fet de ser fruit d’una il·lusió i l’emprenedoria d’algú, ja mereixen la consideració i el respecte de tothom. Ja sabem que en aquest sentit, el de l’experimentació amb la cobla i altres formacions o gèneres, actualment viu un moment molt interessant, però no vull imaginar-me què hi hauria en cartell a hores d’ara si no s’haguessin frustrat moltes d’aquestes propostes i si aquest país nostre fos un país normal. 

Bé, aquest darrer aspecte mereix atenció a banda, però sí que he de dir que m’espanta saber -com ja vaig avançar la setmana passada a les xafarderies-, que la cobla Reus Jove havia d’estrenar, aquest cap de setmana, un nou espectacle conjuntament amb la Banda Unió Musical de Tarragona, però que la pandèmia l’ha frustrat. És a dir, dues de les més rellevants formacions musicals d’aquest racó de país, confabulades en oferir bona música conjuntament. Pel que sé, s’han fet arranjaments expressament perquè, lògicament, tot i que no es tracta d’una experiència inèdita, sí que és poc habitual.

La part positiva és que ja s’havien previst altres concerts i n’hi havia més en negociació, en unes dates que, en principi, resten vigents. També sembla que el primer i frustrat concert de la Pobla de Mafumet resta a la reserva esperant temps millors. Per cert, jo em pregunto si Tarragona es deixarà perdre l’oportunitat d’aquest suggerent espectacle, sobretot tenint en compte que hi està implicada la seva banda...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada