diumenge, 20 de novembre del 2022

Toc de Dansa, campiona de Catalunya de Veterans

[Un dos i seguit, 18-11-22]

Jornada gloriosa la de diumenge passat a Balaguer. Emoció i, sobretot, molta alegria entre l’expedició tarragonina a la gran final del Campionat de Catalunya de Colles Sardanistes on es decidien les anelles campiones de les categories de Grans i Veterans. De la cita anterior, a Girona, s’hi arribava amb  les puntuacions molt ajustades, de manera que l’interès estava assegurat fins l’últim moment. En el cas de les Veteranes -amb la tarragonina Toc de Dansa inclosa i com una de les dues favorites-, fins i tot es va haver de ballar una sardana extra de desempat, que finalment es va resoldre a favor de la Tocs, deixant l’eterna rival dels últims anys, la Sabadell, com a subcampiona. 

El cert és que -i això ja ho hem comentat moltes vegades- ja fa anys que la categoria de colles veteranes ofereix un nivell extraordinari, en bona part fruit de la incorporació de dansaires experimentats durant anys a la categoria de Grans quan aquesta va adquirir característiques pròpies d’una activitat esportiva. Es tracta d’un ballar més espectacular i treballat, força exigent des d’un punt de vista físic i una interpretació de les sardanes al màxim d’exhaustiva; tot plegat aconseguit amb intenses sessions d’assaig i preparació regides per capdansers que són autèntics líders i tècnics en la matèria.

Aquesta dinàmica es va traslladar a la categoria dels Veterans, amb les lògiques limitacions de l’edat, cada vegada més relatives, perquè a les colles Grans hi podem veure molta gent amb edat de Veterans i viceversa, encara que no tant. El cas és que l’atenció d’aquells a qui agrada la sardana competitiva s’ha ampliat notablement amb aquest conjunt de colles (perquè no es tracta només de les capdavanteres), una situació que anys enrere era impensable. 

Un triomf, doncs, que diumenge va viatjar fins a Tarragona, després que les colles joves aconseguissin a Valls les segones posicions Infantil i Juvenil i que la colla Gran, la Tarragona Dansa, hagi quedat sisena de la seva categoria amb un equip molt jove i unes maneres que permeten augurar un futur brillant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada