diumenge, 21 de maig del 2023

Tornem-hi!

[Un dos i seguit, 19-5-23]

Avui comentaré una qüestió que ja he tractat altres vegades, però que penso reiterar sempre que m’ho permetin. Es tracta d’una mancança que afecta bona part de la nombrosa activitat sardanista que es porta a terme arreu del país i, gosaria dir, també dels esbarts: la generalitzada despreocupació d’organitzadors, cobles i esbarts per tal d’anunciar de manera adequada les seves activitats. Paradoxalment, una de les queixes més generalitzades del sector és la manca de ressò en els mitjans de comunicació d’allò que porten a terme, però són ells mateixos (no tots, però sí la majoria) els que no fan arribar a temps les previsions d’actuacions, per exemple. 

És trist comprovar com el servei d’informació sardanista que va muntar fa anys el malaguanyat Antoni Anguela (una autèntica agència de notícies sardanista) funcionava més bé, en el sentit que era molt més exhaustiva pel que fa a actuacions, en un temps de correu tradicional i ciclostil que ara, amb tots els avantatges que ofereixen les noves tecnologies. I encara és més greu veure com amb un esforç similar al que certes cobles i organitzadors tenen per penjar imatges i comentaris durant i després de l’actuació, podrien aconseguir un gran impacte propagandístic previ fent arribar les dades als mitjans especialitzats com aquest. I encara més fàcil: amb un sol missatge podrien anunciar un munt d’actuacions fent-lo arribar a la Confederació Sardanista, la qual, amb el seu Infosardana, permet que tots els programes i, de fet, tothom amb connexió a Internet, ho tingui a l’abast.

El volum d’activitat sardanista és, malgrat tot, enorme si veiem l’agenda del Portal Sardanista, però el cert és que el nombre de ballades, aplecs i altres convocatòries és molt més gran, encara. Pensem que això és una carta de presentació de cara a reivindicar més atenció per part de mitjans, institucions i organismes com, posem per cas, els que decideixen allò que fa tant temps que es parla però sembla que no arriba mai i que és el reconeixement com a Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco. No sembla que tothom ho tingui prou clar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada