dilluns, 17 de desembre del 2012

Fem-ho més visible

[Un dos i seguit, 14-12-12]
 
Algú pot pensar que resulto massa reiteratiu, però estic convençut que cal destacar fermament tot allò bo, singular i agosarat que tinguem al nostre país. Em refereixo a la cobla Sant Jordi i a les seves múltiples facetes: és una cobla amb una qualitat excepcional que, a més d’actuar amb les funcions pròpies de qualsevol altra cobla (ballades, concursos de colles, aplecs, concerts estàndard, etc), explora les possibilitats d’aquest conjunt orquestral característic català tant treballant el repertori ja existent i que a vegades ha quedat  inèdit o oblidat, com tota mena de propostes noves que se li posen al davant o que ella mateixa genera.
Ha actuat, tal i com hem dit moltes vegades, amb directors de prestigi del món simfònic, ho ha fet amb solistes de tota mena de procedències i estils: el cantautor Roger Mas (ara mateix deuen estar actuant a Reus), Pascal Comelade, el guitarrista flamenc Niño Josele, músics de jazz com Joan Albert Amargós i Lluís Vidal...; enregistra discos que van des del recull de clàssics de sempre a els testimonis d’aquests altres noms que he esmentat i moltes altres músiques que, a priori, semblaven allunyades de la cobla, però que ells, en tot cas, han agermanat de manera increïble.
La setmana vinent, tindrem una oportunitat de tornar a comprovar-ho ben a prop, a la Canonja, on oferiran nadales amb la Carme Canela i amb aires jazzístics... No paren... i espero que no parin. Ah! i allò que més ens pot fer estar esperançats és que potser ells són els més agosarats, però no els únics, ja que altres cobles  també treballen en aquest sentit. Ara, només falta que tot plegat sigui més visible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada