diumenge, 9 de desembre del 2012

Noves fórmules per a les revesses

[Un dos i seguit, 7-12-12]
 
A banda del concurs del proper cap de setmana a Artés, que, com sempre, és lliure, fora de campionat, la vesant competitiva de la temporada sardanista es tanca aquest diumenge amb la Final del curs-campionat virtual de revesses que s’ha vingut desenvolupant els últims mesos. És una iniciativa nova, sorgida d’un grup d’aficionats a aquesta variant de la sardana, tot i que han comptat amb la benedicció de la Unió de Colles.
Tal i com toca, s’ha fet de manera virtual, encara que la final prendrà corporeïtat , amb dinar de germanor inclòs per rematar la jornada. Suposo que, després, els promotors ja faran les valoracions pertinents, on caldrà tenir en compte el fet que es tracta d’una iniciativa nova, que explora nous camins, encara que les eines emprades i el currículum d’algun dels que ho han fet possible permeten endevinar que s’ha comptat amb una notable experiència pedagògica en altres camps que haurà estat molt útil.
Es tractava de promoure les revesses,  -per alguna cosa estem parlant d’un curs-campionat-, però també goso assegurar que de cercar una via de manifestació més natural d’aquest gènere. Amb això recordo que som molts els que pensem que la revessa al mig d’un concurs és equivalent a matar allò que pugui tenir d’espectacle aquell concurs. El seu lloc més apropiat són les competicions individuals que ja s’han vingut fent fins ara, els concursos virtuals com el que hem comentat, o la combinació dels dos. Valdria la pena que la Unió de Colles es decidís per trobar una fórmula en aquest sentit, tot aprofitant l’experiència d’aquest primer Revesses.cat, que permetés deixar de banda la revessa als concursos de lluïment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada