dissabte, 29 de novembre del 2014

A Valls, patint per la climatologia

[Un dos i seguit, 14-11-14]

Pocs concursos de colles sardanistes dels molts que se celebren al llarg de l’any comporten una barreja d’interès i preocupació com el que s’ha de celebrar diumenge a Valls. Interès, perquè ja fa anys que la gent de l’entitat organitzadora, la Unió d’Anelles de la Flama, sap preparar una jornada festiva dinàmica, vistosa i sorpreses atractives per a tothom, però molt especialment per als més joves. I és que la cita de diumenge serà, tal i com ho ha estat des del 1992, la final del Campionat de Colles Sardanistes en les categories alevina, infantil i juvenil.

La preocupació la proporciona la climatologia. El d’enguany serà el 43è concurs de colles sardanistes de Valls, una llarga trajectòria que l’ha portat per diferents espais de la població, tot i que ja fa anys que es programa a la plaça del Pati. I dic amb tota la intenció que "es programa", perquè és força habitual que fins al darrer moment calgui patir per si plourà o no plourà. La veritat és que a les últimes edicions ha predominat la necessitat de fer ús del lloc alternatiu, la sala Kursaal, un espai ampli i suficient per celebrar el concurs, però que limita les intencions dels organitzadors de preparar coses diferents, de fer-lo més lluït i que els vallencs, no només els sardanistes, visquin el concurs.


Malgrat la pluja –i, fins i tot, algun any, el vent-, el concurs sempre s’ha pogut fer i tothom n’ha sortit content. Naturalment, uns més que els altres, ja que no hem d’oblidar que es tracta d’una competició, amb guanyadors i altres que no ho són tant. En aquest sentit, un dels centres d’interès és la colla tarragonina “Petits Tarragona Dansa”, que aspira a guanyar la segona posició del Campionat. I no oblidem les altres colles joves tarragonines, totes també lluitant per fer podi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada