diumenge, 7 de febrer del 2016

Els responsables de demà

[Un dos i seguit, 5-2-16]

Aquest cap de setmana comença la temporada de concursos de colles amb el que tindrà lloc diumenge a Ponts. De moment, es tracta del Campionat Territorial de Lleida, mentre que per a final de mes ja s’anuncia la festa anual de les colles, és a dir, la celebració on es lliuren els guardons corresponents a cada categoria del Campionat de Catalunya, a més d’altres reconeixements que habitualment lliura la Unió de Colles. Enguany serà a Calella de la Costa, tot coincidint amb la cloenda de la capitalitat d’aquella població, que passarà el relleu a Mollerussa.

Aquesta festa de les colles, a banda del moment de lliurament de premis, acostuma a incloure actes complementaris per tal d’arrodonir la convocatòria. Molts són clarament festius, com ha de ser si tenim en compte que bona part dels protagonistes seran gent jove. En alguns casos, com ara enguany, s’han programat activitats durant dos dies, amb pernoctació inclosa. Però no hi faltaran algunes propostes amb una intenció que va més enllà de la clarament lúdica. És el cas d’unes jornades que tractaran sobre qüestions com  “Jurats”, “Foment de colles alevins, infantils i juvenils” i un “Curs de repartiment”. Són aspectes bàsics, fonamentals, que requereixen ser analitzats, debatuts i, sobretot, assumits pel sector més jove de les colles, a qui, en realitat, aquestes sessions estan destinades.

Naturalment, aspectes tant delicats com aquests no seran resolts en un cap de setmana i, potser, ni tan sols podem assegurar que els dansaires hi participaran, però ja és positiu que es tinguin en compte per part dels actuals responsables. Això vol dir que pensen en que el dia de demà n’hi ha d’haver uns altres de responsables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada