diumenge, 3 de juliol del 2016

Mil i una nits a Tarragona Ràdio

[Un dos i seguit, 1-7-16]

Divendres vinent, dia 8 de juliol, l’“Un dos i seguit”, l’espai de sardanes, esbarts i música per a cobla de Tarragona Ràdio, arribarà a la seva edició número 1.000. Una xifra prou rodona per tal que ho celebrem com Déu mana. L’atzar ha volgut que, justament aquell dia, comenci el cicle de ballades de sardanes d’estiu a Tarragona i que, a més, coincideixi, en part, amb l’horari d’emissió del programa, ja que les sardanes són a les nou del vespre.

Com sigui que el músic i compositor Joan Moliner, resident a la ciutat des de fa força temps, es va oferir a dedicar-nos una sardana, vam pensar que tot anava rodat: estrenaríem aquesta nova obra aquell dia i, a més, faríem el programa des de la Rambla Nova. Hem comptat amb la complicitat de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa (organitzadora del cicle de ballades), de la cobla Reus Jove i, és clar, de l’emissora municipal Tarragona Ràdio i els seus professionals. Així, doncs, el dia 8 instal·larem la unitat mòbil a prop de la cobla, parlarem en directe amb sardanistes, músics i antics companys de ràdio i, és clar, escoltarem –i ballarem!- la sardana quan s’estreni. Per acabar-ho d’arrodonir, la Reus Jove ha preparat un programa d’aquells que fan venir salivera als que ens agrada la bona música per a cobla. Per cert, la sardana d’estrena portarà el nom de Mil i una nits a Tarragona Ràdio, ja que la major part de l’any, a l’hora que fem el programa, ja és de nit.

No cal dir que ens agradaria comptar amb l’escalf del màxim de gent que ens vulgui acompanyar aquell vespre. Seria magnífic que la Rambla es fes petita per ballar i, els que vulgueu, us apropeu als micròfons per dir-hi la vostra.  Ah! I penseu que, de fet, complirem uns 1.500 programes de sardanes a Tarragona Ràdio. Abans de l’“Un dos i seguit” hi va haver el precedent d’un altre espai que anomenàvem “Un tres i fora”, del qual se’n van emetre, si fa o no fa, uns 500 més! En aquell moment érem tant desmenjats que ni pensàvem en comptar-los

Ah! i, naturalment, aprofitarem per celebrar, també, els 30 anys de la casa que sempre ens ha acollit molt bé, Tarragona Ràdio. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada