dijous, 30 de març del 2017

Aplecs arreu del país

[Un dos i seguit, 24-3-17]

Aquest cap de setmana s’enceta la temporada oficial d’aplecs a les comarques tarragonines. Serà diumenge i, enguany, a Sant Carles de la Ràpita. Tot i que els aplecs acostumen a ser programats gairebé sempre per les mateixes dates any rere any, precisament la mobilitat de les festes de Carnaval i Setmana Santa fa que l’inici de temporada sigui la part més variable.

Comença, així, una bona oportunitat de conèixer país tot ballant sardanes. Es pot seguir el calendari d’aplecs combinant la dansa amb altres atractius de cada zona i comprovar com en són de diferents els amfitrions de cada festa, no només per la manera de plantejar el seu aplec sinó per l’entorn de cada celebració. Evidentment, no és el mateix l’aplec de la Ràpita que el de la Mussara, posem per cas. També és ben diferent ballar a Torredembarra o fer-ho a Flix, o menjar la mona als aplecs de la Pobla de Montornès i Roda de Berà o anar al d’Ascó o Benissanet.

Val la pena, doncs, aconseguir una Guia Sardanista en paper o accedir-hi en el format digital, programar el cap de setmana o, fins i tot, la temporada, tenint en compte, entre altres coses, els complements, és a dir, les activitats que sovint acompanyen les sardanes, com ara les ofertes gastronòmiques, que en alguns casos són molt recomanables.

I, per aquells que vulguin anar més enllà, encara poden descobrir més festes i indrets amb les nom poques ballades que, sobretot amb les festes majors, també mostren el caràcter de cada racó del país. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada