dimecres, 23 d’octubre del 2019

Emprenyats, és clar!

[Un dos i seguit, 18-10-19]

Des del primer moment, des del novembre del 2017, concretament, en aquest programa ens hem solidaritzat amb aquells que han mostrat el seu rebuig al fet que hi hagi presos i exiliats polítics catalans. Ho hem fet, ja ho sabeu, de la mateixa manera que es fa a moltes ballades i altres actes sardanistes: amb la sardana La Santa Espina, d’Enric Morera, que sembla destinada a complir aquesta funció des de la seva estrena l’any 1907.

Aquesta setmana –i, em temo que hauran de ser unes quantes més- també ho farem. Com sempre, procurem mostrar versions diferents, a vegades molt respecte a l’original, però sempre ho fem amb el cor encongit i l’ànim emprenyat. Precisament per l’actual situació, el programa d’aquesta setmana no serà del tot normal. De fet, tota la música estarà dedicada  a aquelles persones que pateixen aquell exili la presó que dèiem, alhora que ens farem ressò d’algunes de les reaccions del sardanisme, les cobles i els esbarts.

Potser algú pot pensar que fem política i ens recordaria que també en aquest sector de la societat a la qual li interessa allò que tractem habitualment hi ha opinions diverses. Evidentment això és cert, però cal tenir clar que no parlem de política  quan rebutgem que hi hagi presos polítics i exiliats, sinó que ho fem des d’una actitud de dignitat, sensibilitat i ètica. I ens neguem a creure que entre els sardanistes, els músics de les cobles o els dansaires d’esbarts, tot i que, suposadament, voten opcions molt diferents, n’hi hagi de poc dignes, sense sensibilitat o mancats d’ètica com per acceptar o justificar aquelles condemnes. Almenys, després de molts anys de conviure-hi, no els hem trobat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada