dimecres, 23 de setembre del 2020

Concert per Santa Tecla

[Un dos i seguit, 18-9-20] 

Finalment, tal i com temíem, hem arribat a Santa Tecla i la situació segueix essent complicada per a tothom, encara que també és cert que el desconfinament ha permès anar recuperant activitats personals i col·lectives, sempre condicionades per les mesures que cal seguir adoptant. Pel que fa a allò que aquí ens interessa, ja ho sabeu: res d’esbarts, res de colles de competició (ni assajos ni concursos) i res de ballades al carrer.

Ens arriben notícies de llocs que sí que fan aplecs i ballades amb mil i una mesures de seguretat i aquest cap de setmana hi haurà els primers concursos de colles, de moment sense competició estricta, és a dir, unes exhibicions, que més aviat seran una mena d’assajos per veure com va tot plegat després de tants mesos sense moure gaire el cos i menys en harmonia col·lectiva.

Aquí a Tarragona, com en molts altres llocs, ens haurem de conformar a viure la Santa Tecla sardanista en format de concert. Això sí, posats a fer, amb categoria: dues bones cobles, un programa que fa venir salivera i un escenari de luxe, el Teatre Tarragona. Tot i que de ganes no en falten, les entitats (Casal Tarragoní i Agrupació Sardanista Tarragona Dansa) i l’Ajuntament, no veuen per on agafar-la la idea de fer ballades, encara que sigui amb totes aquelles mesures que cal, o precisament perquè aquests condicionants semblen de difícil aplicació de manera correcta en els escenaris que podria tenir Tarragona. Això sí, ara per ara no s’han plantejat una suspensió definitiva, mentre van mantenint en la reserva les ballades pendents, tot esperant la primera oportunitat que s’ofereixi.

El concert del dia de Santa Tecla, insisteixo, és una proposta molt interessant, entre altres coses per la varietat d’estils i d’èpoques que presenta. Des de sardanes molt antigues a algunes de molt actuals, obligades, grans èxits de tots els temps, música tarragonina i, fins i tot, alguna estrena. Estaria bé que a les properes festes de Santa Tecla en normalitat (esperem-ho!!) es mantingués aquesta vetllada de concert sense oblidar (naturalment!!) les ballades i el concurs de colles. En realitat, el concert de sardanes i música per a cobla de festa major ja es va fer durant uns anys, a la plaça del Rei, entre altres llocs, però era una iniciativa de l’Ajuntament i, per tant, depenent de les llunes del responsable de torn, no sempre amic d’això que estem parlant.

Potser ja farem prou si l’any vinent aconseguim recuperar el Retaule, el festival d’esbart, el Puja aquí dalt i balla i, és clar, les sempre exitoses ballades del dia de la patrona i la del dia de la Mercè. De moment, enguany, cita ineludible dimecres al vespre al Teatre Tarragona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada