dimarts, 20 d’octubre del 2020

Un panorama més aviat fosc

[Un dos i seguit, 16-10-20]

Diumenge passat es va celebrar al Vendrell el tradicional concurs de colles de les Fires de Santa Teresa. Una edició certament singular -tant pel que fa les Fires com pel que fa al concurs-, amb un concurs totalment condicionat per les mesures de seguretat sanitària que la situació requereix: una plaça petita i gairebé tancada, amb el públic limitat i totalment controlat, poques colles, tothom amb les pertinents mascaretes excepte en el moment de ballar qui ho volgués, gel per rentar-se les mans a cada moment... 

La sensació de trobar-se en una mena de gueto era ben present, encara que a hores d’ara tothom -almenys les colles- té ben assumida aquesta situació de manera totalment resignada. De fet, era el primer concurs de la temporada a la demarcació de Tarragona i un dels primers de tot el país. Amb una mica de sort, potser es podrà fer el de Valls, el 15 de novembre, un concurs que sempre, almenys fins ara, ha estat multitudinari, ple de joventut perquè era la final del Campionat per a les categories joves: alevins, infantils i juvenils. Enguany, però, en el millor dels casos serà un concurs per a colles lliures, que hi aniran més per matar el cuquet de les ganes de ballar després de mesos de sequera, que altra cosa.

De moment, com en molts altres sectors, el panorama és més aviat fosc, després que s’hagi suspès, a darrera hora, el concurs de diumenge a Terrassa. La veritat és que, en principi, les restriccions anunciades no han d’afectar activitats com aquestes, que ja adopten un munt de mesures de seguretat, però finalment la por i les circumstàncies particulars de cada lloc i les característiques de cada consistori fan que allò més fàcil i menys arriscat sigui ordenar la suspensió d’aquestes activitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada