dissabte, 3 de juny del 2023

Fa pensar...

[Un dos i seguit, 2-6-23]

Una de les qüestions de debat més actuals és la de la intel·ligència artificial: fins a quin punt ha avançat, els perills, les possibilitats, etc. Ara, tot són especialistes i entesos (o suposats) que hi diuen la seva, i això mentre encara tenim ben viu, perquè, de fet, ve a ser el mateix però en una gran evolució diferent, el tema de com ens afecta (també en positiu i en negatiu) el fet que la informàtica ho impregni tot. 

Quan encara hi ha qui no té mòbil i, encara menys, ordinador a casa, el fet és que, fins i tot aquests, es veuen condicionats, d’una manera o altra, per les noves tecnologies. Ja no podem triar, per exemple, si cobrem la nòmina en un sobre o pel banc i, per tant, per mitjà d’un procés informàtic. I això, segur que tots ho hem patit alguna vegada, pot comportar problemes per errades o avaries. Perquè sí, les màquines (per dir-ho d’alguna manera) també s’equivoquen o es posen malaltes.

I això és el que afecta, des de fa una setmana, la Confederació Sardanista de Catalunya. Segons un comunicat que van publicar fa dies: «degut a un problema al servidor, el nostre sistema informàtic ha quedat greument afectat. Us agraïm la vostra comprensió i sobretot tot el suport rebut. Els enginyers informàtics i bons col·laboradors continuen treballant-hi i s’aniran restablint els serveis a mesura que sigui possible». 

Això vol dir que des del passat cap de setmana no funciona el Portal Sardanista amb la seva agenda i tota la resta de seccions, el web de La Sardana de l’Any ni les adreces de correu habituals d’aquest ens. Bé, el món no s’acaba amb això i, d’una manera o altra, la Confederació s’ha seguit comunicant amb tothom i ha rebut missatges, però no em negareu que fa pensar, aquesta situació...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada