dijous, 1 de desembre del 2016

Cobles de concert

[Un dos i seguit, 25-11-16]

Moltes vegades hem comentat la vitalitat de l’aspecte musical de la sardana i, especialment, de la cobla com a conjunt orquestral capaç d’interpretar les músiques més diverses, sola o amb bona companyia. Un neguit aquest de fer coses noves que també afecta a músics d’aquí, de les comarques tarragonines. Com a exemple més immediat, el concert que oferirà la cobla Cossetània al Palau de Congressos de Tarragona aquest diumenge. Un bon aplec de sardanes i obres per a cobla d’autors clàssics i de gran nivell de qualitat, presentades d’una manera que promet ser diferent, original i ben atractiva.

I, ja entrats al mes de desembre, el dia 17 el ja tradicional concert de Nadal de la cobla Reus Jove. Això no vol dir  que sigui quelcom rutinari ni dedicat a les melodies típiques d’aquestes festes. Res més lluny de la realitat, ja que la gent de la Reus Jove precisament es caracteritza –a banda de la seva qualitat interpretativa- per preparar concerts variats i exigents. Combinen les obres de prestigi consolidat o interessants recuperacions d’arxiu amb les més recents aportacions, fent fusions i arranjaments de tota mena, sovint comptant amb bons músics convidats. Un concert, per cert, que anirà seguit per un altre gairebé acabant l’any a Llorenç del Penedès i un tercer al gener al Bràvium de Reus.

Tornant a la cita d’aquest diumenge amb la Cossetània, val la pena remarcar que el Casal Tarragoní, entitat a la qual està vinculada aquesta cobla, aprofitarà l’ocasió per lliurar la primera edició del seu premi dedicat a reconèixer persones i entitats que es distingeixin pel seu suport a la cultura del país. Enguany correspondrà a la Fundació Privada Mútua Catalana, sens dubte sobradament mereixedora del guardó, atesa la seva col·laboració valuosíssima en aquests temps de crisi i retallades en les iniciatives més diverses, entre les quals hi ha, evidentment, el Casal Tarragoní. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada