dimarts, 6 de desembre del 2016

Montblanc serà la Capital de la Sardana l'any 2018

[Un dos i seguit, 2-12-16]

Finalment, ara fa vuit dies, es va confirmar allò que ja havíem apuntat feia setmanes com a xafarderia i que era força probable que s’acabés produint, però que mai se sap què pot passar a darrer moment. Nosaltres ho varem poder anunciar a l’anterior programa: que Montblanc serà la Capital de la Sardana del 2018. Això es va anunciar oficialment divendres al vespre durant l’acte de lliurament dels Premis Capital de la Sardana celebrat a Mollerussa, l’actual Capital.

Serà la primera capitalitat a les comarques tarragonines i encara que comptem el precedent de les Ciutats Pubilles caldria anar a l’any 2002, que és quan ho va ser el Vendrell. En tot cas, sembla que l’Ajuntament montblanquí està engrescat en el projecte que van presentar en el seu moment i que els ha valgut ser l’opció escollida davant d’altres candidatures ben potents. El repte és important, sobretot tenint en compte que a Montblanc l’hauran precedit capitalitats exitoses com l’actual o la que segurament també serà rellevant a Figueres el 2017, una ciutat més gran (té 45.000 habitants, mentre Montblanc poc més de 7.000), un sardanisme poderós i amb directives rejovenides, a més d’un bagatge històric inqüestionable.

Davant de tot això, Montblanc necessitarà la implicació de la resta del sardanisme d’aquestes comarques, necessitat d’una major autoestima en un context cultural difícil per a tothom, però singularment cruel amb ell en forma de buit –i, a vegades, menysteniment- per part dels mitjans i de moltes institucions. No sembla ser el cas de l’Ajuntament de Montblanc, sortosament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada