dimecres, 22 de maig del 2019

La Sardana de l'Any, tarragonina

[Un dos i seguit, 17-5-19]

L’objectiu era celebrar com cal la 30a edició del concurs La Sardana de l’Any i la Confederació Sardanista s’hi va esforçar per aconseguir-ho: una final en un lloc de luxe, el Gran Teatre del Liceu; tres cobles de qualitat; un espectacle per a la segona part, mentre es realitza el recompte de vots, variat, digne de l’escenari que l’acollia, amb artistes de primer nivell, a vegades íntim, però sovint espectacular. L’organització, acurada, si va tenir errades no es van apreciar des del pati de butaques, i va rebre el premi en forma de públic omplint el teatre, la presència de les màximes autoritats del país (el president de la Generalitat i la consellera de Cultura, principalment) i la satisfacció general pel resultat.

La part negativa fou la menys controlable per una organització honesta: que moltes sardanes de qualitat hagin estat eliminades abans d’arribar a la final i que, escoltant aquesta, la sensació fos que, en molts casos, faltava substància i el nivell fos dels més baixos que es recorden. Sortosament, va quedar prou material interessant per triar i el veredicte del públic no va decebre, com tampoc ho va fer el jurat dels premis Joventut i de la Crítica, amb sardanes interessants i de gent jove.

Els prop de 2.000 assistents, però, foren els que van decidir el Premi Popular per a Montblanc, Capital de la Sardana, d’Alfred Abad, una composició que compagina rigor tècnic i originalitat, fent honor a allò de “popular”, és a dir, la plena acceptació per part de dansaires i de músics. I entre els que més satisfets van sortir del Liceu, a més dels guanyadors, és clar, els pelacanyes que s’hi van desplaçar, ja que és el primer cop que un tarragoní aconsegueix el guardó.

Per sort, els responsables de La Sardana de l’Any no es conformen amb l’èxit d’aquesta trentena final, sinó que com ja hem comentat algun cop, fa temps que treballen en una reforma a fons del concurs per tal de posar-lo al dia i procurar millorar aquells aspectes que sempre cal perfeccionar en qualsevol organització.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada