dimarts, 26 de novembre del 2019

Sardansa

[Un dos i seguit, 22-11-19]

Ja estem encarant el tram final de l’any, però en l’àmbit sardanista a Tarragona caldrà esperar a entrar una mica en el 2020 per fer un balanç acurat de com han anat les coses en aquest. El cas és que no serà fins que hagi passat el 12 de gener, quan ja s’hauran celebrat tots els actes previstos per commemorar el 40 aniversari de l’Agrupació Sardanista Tarragona Dansa. Aquell dia hi haurà la clausura de la commemoració amb un concert amb la cobla Sant Jordi i la presentació del disc que aquesta ha enregistrat amb sardanes de l’Alfred i l’Anna Abad.

Abans, però, encara en queda pendent un altre d’acte, aquest per a dissabte vinent al Teatre Metropol i una proposta realment interessant, ja que ens presentarà una bona mostra de les diverses possibilitats o formes que pot adquirir la sardana: peça instrumental de concert, cantada, ballada  amb tot l’atractiu d’una bona colla, l’espectacularitat dels punts lliures o les versions que segur ens sorprendran dels esbarts locals i un grup de dansa contemporània.

Tot això ha comportat la complicitat de molta gent, de grups diversos que, la majoria, actuen cada un pel seu compte, però que segur que valdrà la pena veure’ls plegats per un dia i comprovar què en resulta. El concert també tindrà alguna sorpresa, com una estrena d’un nom nou en la composició sardanista.

Hem d’esperar que aquest singular acte sigui un èxit artístic i de públic. Fins ara, els que la Tarragona Dansa ha vingut celebrant al llarg de l’any ho han estat, com el que va encetar la celebració, el passat 27 de gener al Teatre Tarragona: «Llums, música... acció», però també l’anella més gran feta mai a Tarragona, envoltant la Catedral, o l’emotiva participació  de diverses colles de diferents èpoques de la Tarragona Dansa al concurs de les festes de Santa Tecla. Unes cites que s’han anat acompanyant de l’activitat habitual de l’entitat, sempre amb un èxit notable. Per molts anys!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada